Menu Close

Új helyen a gyermekkönyvtár

Aki az elmúlt hetekben kereste a gyermekkönyvtárat, nem biztos, hogy azonnal ránk talált. Feljött a művelődési ház lépcsőjén az első emeletre, jobbra fordult, tett pár lépést a vélt jó irányba és….. zárt ajtót talált.

Ám ha még egyszer jobbra fordult és követte a nyilacskánkat, pár lépés után ott állt a bejárat előtt. A terem, ahol október 17. óta működünk, volt már családi könyvtár, olvasóterem, és most – átesve egy kis átalakításon – gyermekkönyvtári részleg lett. Az előző helyünket át kellett ugyanis adnunk a Petőfi Művelődési Központnak. A költözés együtt járt a folyóiratolvasó, az olvasótermi állomány és a helytörténeti gyűjtemény áthelyezésével. Sajnos a mostani helyünk kicsit kisebb a réginél, de a festés és a padló cseréje után tisztább és frissebb környezetben várjuk a gyermekeket és természetesen a felnőtteket is.

Sőt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja felújítási terveinket, így reményeink szerint jövő nyárra már új, még barátságosabb környezetben fogathatjuk olvasóinkat.