Menu Close

Megújult a gyermekkönyvtár!

Aki mostanában ellátogat a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárába, szembetűnő változást vesz észre.

A felújítás és fejlesztés az Emberi Erőforrások Minisztériuma 15 millió forintos támogatásából valósult meg. 

Lépcsős dobogó került a hátsó részbe, ahol rendezvény esetén a vendégek, előadók ülhetnek le, a hétköznapokon pedig a gyermekek vehetik igénybe.

Károlyi Fülöp Béla meséjének főhőse, Gyopárka tündér világa bontakozik ki a betérő szeme előtt. A király vára a víz alatt, a kis halacskák és madarak, az oszlopokon „tanyázó” mókus, harkály és denevér, a polcok rejtekében megbújó hörcsög vagy éppen pók, mind mind felfedezésre vár, álomszerű mesevilágba csábít benneteket. A falakon és a belső térben elhelyezett polcok, a könyvajánló állványa színeiben és elhelyezkedésükben is frissek, olyan szervező elemek, melyek kellemessé, sőt izgalmassá teszik a könyvtár tereit. Az új ülőpárnáinkat lehet a székekre is tenni, de a dobogón is kényelmes az ülés rajtuk. A rendezvényekhez már rendelkezésünkre áll egy beépített projektor mennyezeti konzollal, motoros vetítővászonnal, hangosítással.

Várjuk kedves olvasóinkat, töltsenek minél több időt beszélgetéssel, játékkal, kézműveskedéssel, olvasással szép, új környezetben!