Menu Close

MÉHBARÁT KERTEK

Méhészet folyóirat együttműködésben a Drót alkotói portállal, a Magyar Írószövetséggel és az xForest.hu-val művészeti pályázatot hirdet MÉHBARÁT KERTEK címmel.

Miért fontosak a méhbarát kertek? Milyen eszközökkel tudjuk méhbaráttá tenni a környezetünket kicsiben és nagyban? Mi történik jelenleg a beporzó rovarokkal? Milyenné válna a világ a méhek és más beporzó rovarok nélkül?

Ezekre a kérdésekre várjuk a választ a pályaműveken keresztül három kategóriában és két korcsoportban.

Kategóriák:

  1. Rajz-festészet: szabadon választott technikával A/4-es méretben készítsd el, és szkennelve vagy fotózva küldd el nekünk!
  2. Irodalom: szabadon választott műfajban legfeljebb 4000 leütés szóköz nélkül, pdf, doc vagy docx formátumban küldd el nekünk!
  3. Tervezés: szabadon választott technikával tervezz meg egy “Méhbarát kert” táblát, A/4-es méretben készítsd el, és szkennelve vagy fotózva küldd el nekünk!

Korcsoportok mindhárom kategóriában:

  1. Gyerek: 3-14 éves korig
  2. Felnőtt: 14 éves kor felett

A pályamunkákat elektronikusan várjuk a mehbaratkertek@gmail.com email címre 2022. március 10. és május 20. között.

Az irodalmi pályaművek értékelésében a Magyar Írószövetség, a Rajz-festészet és Tervezés kategória pályaműveinek elbírálásában pedig képzőművészek fognak segítséget nyújtani.

Eredményhirdetés: június 25.

A legjobb alkotásokat a Méhészet szerkesztősége kiválasztja, és megjelenteti a folyóiratban, a Tervezés kategória győztesének terve alapján fognak készülni a „Méhbarát kert” táblák, továbbá a zsűri szerint legjobbnak ítélt alkotások díjazásban részesülnek, melynek segítségével a díjazott közelebb kerülhet a méhbarát szemlélethez és életmódhoz.